Zelák mlsného pantáty z Holic

Zima je v plném proudu (i když občas vypadá jako jaro), je tak nejvyšší čas na pořádnou dávku vitamínů a dalších zdraví prospěšných látek, zvláště v posledních časech. Jejich tradičním zdrojem už od časů našich předků je kysané (nakládané, kvašené, ...) zelí, nakládané okurky a další kvašená zelenina. O tom, jak se tentokrát nakládání vydařilo, se můžete přesvědčit v sobotu 29. ledna 2022 odpoledne od 15 hodin v Restauraci Černý kůň (v salonku). Potěchu a zahřátí pak poskytne také rozličné domácí víno, které lze do soutěže také přihlásit. Těšit se můžete na ochutnávku a hodnocení soutěžních vzorků (degustační pas). Odpoledne zakončíme samozřejmě vyhlášením výsledků.

Pokud máte naložené vlastní zelí a/nebo okurky a/nebo kvašenou zeleninu a/nebo domácí víno, neváhejte, přihlaste se níže ve formuláři, případně až na místě v den konání (do 14:30) a dokažte, jakou máte delikátní pochoutku. Pak už jen stačí do 14:30 přinést cca 1 kg vašeho výtečného zelíčka, zeleniny či okurčiček a věřit, že bude chutnat největšímu počtu degustátorů, které také srdečně zveme.